Goeiemorgen Zuiderpoort


De zuiderpoort. Da’s dus de plaats waar ik vandaag m’n tweede werkdag ben begonnen.
Uit de nevelen van een grijze ochtendmantel rijst er plots, bij het inslaan van de Gaston Crommenlaan, een prachtig gebouwencomplex op.

Mijn bureau bevindt zich in het meest rechtse roze blok aan de linker binnenzijde.


Bij het binnengaan van het gebouw, neem ik eerst de roltrap naar de eerste verdieping om vervolgens van aan de lift deze mooie neonverlichting te mogen aanschouwen.
Mijn werkplaats bevindt zich namelijk op de zesde verdieping en is na grondig onderzoek weldegelijk (en ik spreek hier in naam van het gehele eiland) de slechtste plek van het gebouw. Het is een donkere plaats met artificiële verlichting waarbij je zicht hebt op de middengang alsook op de muur van het andere roze blok waar de mensen van de belastingen werken. Het gebrek aan visueel contact met de buitenwereld doet hier menig mens licht worden in het hoofd, om nog maar te zwijgen van de impact op het humeur.

Echt last heb ik daar niet van, en klagen is niet zo direct één van mijn favoriete bezigheden.
Ik ben gewoon al content met mijn nieuwe meubeltjes:

Verder nog enkele impressies van mijn huidige werkplaats:


Andere collega’s hebben wat meer geluk qua uitzicht.
Deze hier heeft bijvoorbeeld uitzicht op een prachtige website:

Het is nu officieel: de kerk van Ledeberg is echt niet groot.
Ik was er trouwens bij toen ze vandaag tussen een duim en wijsvinger geplet werd.


Ziezo, dat was het dan: een onafhankelijk verslag vanuit de nieuwe Twin Towers.